Pippi's visie, die was zo gek nog niet

Onze drie-eenheid

Wie kent hen niet? Het avontuurlijke drietal, Pippi Langkous en haar twee vrienden Tommy en Annika. Wat een stel!
Pippi, voor de duvel niet bang, niets is haar te gek en haar motto is: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”. Zij heeft het hart op de juiste plek. En dan Tommy, een positieve jongen met een hart van goud, gaat de uitdaging niet uit de weg en is overal voor in. Hem heb je er graag bij.
En dan, last but not least (lest best) Annika. Lieve kleine Annika, soms een beetje voorzichtig, een denkertje en nogal gevoelig. Zij heeft een groot hart. Uiteindelijk omarmt ze het avontuur en is zij 100% van de partij en heb je een goeie aan haar. Dit trio beleeft de mooiste avonturen, zij vormen een drie-eenheid.

Eigenlijk staat dit trio symbool voor het mooie, avontuurlijke, creatieve en fijne team van Hommage Uitvaarten. Wij zijn Stefani, Raymond en Karlijn. Wij zijn een team, een ieder met zijn eigen kwaliteiten en kracht. Wij vullen elkaar aan, waar de een een manco heeft, heeft de ander een surplus. Wat overeenkomt is de liefde voor dit mooie vak en de passie om een onvergetelijk afscheid te verzorgen. Als je ons leert kennen dan kom je er snel achter wie de Pippi, Tommy en Annika van Hommage zijn. Bel gerust.

Een drie-eenheid waar u op kunt vertrouwen

Wat verschrikkelijk lastig, uw dierbare is overleden en nu moet u al uw zorgen/sores/hebben en houwen toevertrouwen aan iemand. Aan wie dan? Het is zó belangrijk dat u in deze fase iemand kiest die bij u past. Waarbij u zichzelf durft te zijn. Geen blad voor de mond. Geen masker op.
Wij zijn drie verschillende mensen: Stefani, Karlijn en Raymond. We weten 100% zeker dat u zich bij ons, in elk geval bij een van ons, 100% op uw gemak voelt! En ons hoogste streven is, om u op uw gemak te laten voelen in deze intense periode. En als u een van ons niet passend vindt bij u, dan komt de ander. Zonder schroom mag u dat gewoon zeggen. Nee we willen zelfs graag dat u dat gewoon “ongezouten” teruggeeft aan ons. Het móet goed zijn voor u.

Mogen we gewoon een keer met u kletsen?

Veelgestelde vragen

Het is niet bij wet (wet op de lijkverzorging) verplicht dat een overledene in een kist moet liggen als hij begraven of gecremeerd wordt. Wat wel verplicht is, is dat het lichaam bedekt moet zijn. Een overledene moet hygiënisch vast kunnen worden gehouden voor het vervoer naar het graf of bij de invoer in de crematieoven. Bij gebruik van een wade, een grote doek waarin de overledene gewikkeld wordt, moet er ook een draagbaar of opbaarplank gebruikt worden. Anders kan het lichaam niet in de crematieoven ingevoerd worden.

 

Lees meer

De kosten van een uitvaart in kleine kring zijn heel afhankelijk van de wensen van de nabestaanden. Maar laten we er voor dit voorbeeld even vanuit gaan dat de overledene thuis wordt opgebaard, er op de dag van het afscheid in de eigen huiskamer een intiem samenzijn wordt georganiseerd en er geen rouwkaarten worden verstuurd. De rouwauto brengt de overledene naar het crematorium, familie zwaait de rouwauto uit en keert dan met hun gasten terug in de woning om nog koffie te drinken met een paar broodjes erbij. Op de eenvoudige kist van de overledene lag slechts één bloem. Wij hebben ervoor gezorgd dat er op een televisie een fotopresentatie vertoond werd en de lievelingsmuziek van de overledene werd gedraaid. Doordat we tig kaarsen hadden meegenomen die overal op verschillende zuiltjes stonden was het een heel sfeervol samenzijn. Prijspeil 2023

 

Lees meer

In principe mag een uitvaart op elke dag van de week plaatsvinden, ook op feestdagen. Veel locaties zijn echter op zondag gesloten. Op zaterdag en zondag berekenen veel locaties, zoals begraafplaatsen bijvoorbeeld, een weekendtoeslag. Het is dus afhankelijk van de wensen van de nabestaanden wat er in het weekend georganiseerd kan worden. Daarnaast speelt de beschikbaarheid van de gewenste locatie een rol. In 2023 kampen we nog steeds met een groot personeelstekort, een probleem dat er ook vaak voor zorgt dat we ergens niet terecht kunnen, simpelweg omdat er geen mensen zijn die voor ons kunnen werken.

Lees meer